Home
        Contact
        Links

        Wat is de Crowley Tarot?

        Wie was Aleister Crowley?

        Trek hier een dagkaart

        De Grote Arcana

        De Hofkaarten

        De Kleine Arcana
Staven Twee

Staven Twee staat symbool voor heerschappij, of beter gezegd: meester zijn over je eigen energie.

Op de afbeelding van deze kaart zie je twee gekruisde dorjes. Een dorje is een Tibetaans symbool voor een bliksemschicht.

Aan het eind dragen de dorjes het masker van een paardenhoofd: symbool voor zuivere kracht. De pijlpunten zijn met slangen versierd. Dat wijst op vernieuwing.

De achtergrond van deze kaart toont het samenkomen van water en vuur. In de alchemie is dat een symbool voor de vereniging van verschillende aspecten van je wezen.

De heerschappij die Staven Twee als titel heeft meegekregen is veel meer te zien als de beheersing van eigen kracht. Je combineert de verschillende aspecten die in je huizen, om met strijdlustige energie de situatie meester te worden.

Wanneer je deze kaart getrokken hebt, betekent dat dat je jezelf goed in de hand hebt en vol daadkracht en focus je richt op een bepaalde kwestie. De kaart kan ook een aansporing zijn om je te richten op je innerlijke centrering.

Als je verbonden bent met je centrum, zul je iedere situatie meester worden. Vertrouw op je kracht. In je centrum vind je de kracht die je nodig hebt. Meditatie of yoga kan je daarbij helpen.


- Klik hier om nog een kaart te trekken.
- Klik hier voor meer informatie over de Crowley Tarot.
- Klik hier voor meer informatie over Aleister Crowley.

Klik hier voor een groter formaat van de afbeelding van deze kaart.  Copyright - Privacybeleid