Home
        Contact
        Links

        Wat is de Crowley Tarot?

        Wie was Aleister Crowley?

        Trek hier een dagkaart

        De Grote Arcana

        De Hofkaarten

        De Kleine Arcana
Bekers Acht

Stagnatie, remmingen, traagheid, emotionele blokkades en onduidelijkheid. Dat zijn de belangrijkste trefwoorden die horen bij Bekers Acht in de Crowley-tarot.

Als je even kijkt naar de afbeelding, zie je meteen dat Bekers Acht geen hele vrolijke tarotkaart is. De hengels van de bekers zijn afgebroken.

Het water staat stil, zonder zich te vernieuwen. Er ontstaat een mistige modderpoel die het licht der helderheid vertroebelt.

Als je deze kaart getrokken hebt, dan duidt dat erop dat je in het verleden teveel energie verspild hebt aan mensen die jouw energie niet waard zijn. Je zou ook kunnen zeggen dat je te lang bent blijven trekken aan een dood paard. Je hebt je energie gestoken in een project dat nooit werkelijk een serieuze kans van slagen had.

Het kan zijn dat je je nu volledig leeg en bodemloos voelt. Als dat zo is, dan is dit bij uitstek het geschikte moment voor jou om pas op de plaats te maken en jezelf te bezinnen.

Het kan een oud gedragspatroon van jezelf zijn om steeds liefde te geven aan mensen en daar (bijna) niets voor terug te krijgen. Dat kan erop wijzen dat je bang bent om zelf geliefd te worden. Introspectie en stilstaan bij jezelf kan je helpen om daarover meer inzicht te krijgen.


- Klik hier om nog een kaart te trekken.
- Klik hier voor meer informatie over de Crowley Tarot.
- Klik hier voor meer informatie over Aleister Crowley.

Klik hier voor een groter formaat van de afbeelding van deze kaart.  Copyright - Privacybeleid