Home
        Contact
        Links

        Wat is de Crowley Tarot?

        Wie was Aleister Crowley?

        Trek hier een dagkaart

        De Grote Arcana

        De Hofkaarten

        De Kleine Arcana
Zwaarden Negen

Wreedheid is het sleutelwoord dat bij Zwaarden Negen hoort. Daarnaast duidt Zwaarden Negen ook op besluiteloosheid en een negatief zelfbeeld.

Dit is geen vrolijke afbeelding. Negen zwaarden van verschillende lengte hangen op deze kaart omlaag, met de punten naar beneden. Ze zijn alle negen roestig en vol deuken. Van hun punten druppelt bloed. De tranen op de achtergrond wijzen op verdriet.

Wreedheid is de naam van deze kaart, maar de pijn die daar het gevolg van is hoeft geen recente ervaring te zijn. Veel eerder wijst Zwaarden Negen op oude pijn uit het verleden, die je nog niet volledig verwerkt hebt.

Het kan zijn dat je nog steeds last hebt van zaken waar je tijdens je jeugd of je opvoeding mee geconfronteerd werd. Zwaarden Negen kan erop duiden dat je nog steeds last hebt van eerdere ervaringen, nu je zelf de regie over je leven voert.

Het kan zijn dat je jezelf slachtoffer voelt van de omstandigheden en dat je niet goed weet hoe je die omstandigheden om kunt buigen tot iets positiefs.

Doordat je moeite lijkt te hebben om uit de huidige situatie te komen vanwege eerdere ervaringen, belemmer je jezelf. Zwaarden Negen kun je dan ook zien als een aansporing om die zaken die jou hinderen los te laten.

Het loslaten van oude pijn is niet eenvoudig. Een eerste aanzet kan zijn om er zo min mogelijk aandacht aan te geven. Dat wat je aandacht geeft groeit. Hoe minder aandacht je aan je pijn besteedt, hoe minder bepalend de rol van die pijn zal zijn in je leven.


- Klik hier om nog een kaart te trekken.
- Klik hier voor meer informatie over de Crowley Tarot.
- Klik hier voor meer informatie over Aleister Crowley.

Klik hier voor een groter formaat van de afbeelding van deze kaart.  Copyright - Privacybeleid