Home
        Contact
        Links

        Wat is de Crowley Tarot?

        Wie was Aleister Crowley?

        Trek hier een dagkaart

        De Grote Arcana

        De Hofkaarten

        De Kleine Arcana
Zwaarden Vier

De naam die Aleister Crowley meegaf aan deze kaart is 'wapenstilstand', maar veel meer dan dat ligt de belangrijkste betekenis van Zwaarden Vier bij rust, helderheid en geestelijke zuivering.

Zwaarden Vier toont vier even grote zwaarden die naar elkaar gericht zijn. In het midden komen zij samen in een roos. Geel-groen, de kleur van geestelijke creativiteit overheerst.

Het groene kruis achter de zwaarden wijst op een innerlijke vereniging. Je ziet dit terug in de symboliek van de vier zwaarden, die verstand, gevoel, lichaam en ziel voorstellen.

Op de achtergrond breekt het blauw door. Wat een onmogelijke opgave leek, heeft nu alle voorwaarden in zich om tot een goede oplossing te komen. Het lijkt erop dat er iets in jou veranderd is, waardoor je anders omgaat met iets waar je al een tijd mee te maken hebt.

Wanneer je deze kaart getrokken hebt, duidt dat erop dat je in een bepaalde kwestie niet langer wilt strijden, maar zoekt naar een andere manier om tot een oplossing te komen. Zwaarden Vier kan ook een uitnodiging voor jou zijn om dat te doen.

Zwaarden Vier kun je ook zien als een waarschuwing: er is wapenstilstand, maar een wapenstilstand is nog geen vrede. Je zult de komende tijd de juiste stappen moeten zetten om van de tijdelijke vrede een blijvende vrede te maken.

Je beschikt over voldoende innerlijke helderheid om te weten wat je wel, en wat je beter niet kunt doen. Doe de dingen die goed zijn. Daarmee creeer je ook een blijvende vrede in jezelf.


- Klik hier om nog een kaart te trekken.
- Klik hier voor meer informatie over de Crowley Tarot.
- Klik hier voor meer informatie over Aleister Crowley.

Klik hier voor een groter formaat van de afbeelding van deze kaart.  Copyright - Privacybeleid