Home
        Contact
        Links

        Wat is de Crowley Tarot?

        Wie was Aleister Crowley?

        Trek hier een dagkaart

        De Grote Arcana

        De Hofkaarten

        De Kleine Arcana
Schijven Prinses

Schijven Prinses symboliseert geboorte, harmonie, vernieuwing en zwangerschap.

De ronde buik van Schijven Prinses verraadt dat zij zwanger is. Je kunt deze zwangerschap letterlijk opvatten, maar de belangrijkste boodschap van deze zwangerschap is vooral symbolisch van aard: zwanger van nieuwe ideeen, een nieuwe identiteit, een nieuwe fase.

Schijven Prinses houdt in haar linkerhand een schijf waarop yin en yang te zien zijn. Uit dit evenwicht bloeit de roos van Isis, de grote moeder van vruchtbaarheid. De staf in haar rechterhand heeft een kristal dat licht uitstraalt. Ook dit is een symbool voor geboorte.

De prinses draagt ramhoorns op haar hoofd, wat staat voor het doorstoten naar iets nieuws. Haar vlechten symboliseren de drie-eenheid van vader, moeder en kind.

De troon van de prinses bevindt zich in een bos vol heilige bomen aan de voet van bergen. De bodem waarin de bomen wortelen schittert van het gele licht van de geest. Je kunt dit zien als duiding dat er komende tijd iets zichtbaar wordt in je leven dat er tot nu toe niet was.

Wanneer je deze kaart getrokken hebt, dan duidt dat erop dat je iets nieuws in je leven kunt verwachten. Een nieuwe baan, een nieuwe relatie, een nieuw inzicht dat je verder helpt op je spirituele pad, wellicht een kind. Je kunt je hoe dan ook voorbereiden op een verandering in je leven die je verder brengt.


- Klik hier om nog een kaart te trekken.
- Klik hier voor meer informatie over de Crowley Tarot.
- Klik hier voor meer informatie over Aleister Crowley.

Klik hier voor een groter formaat van de afbeelding van deze kaart.  Copyright - Privacybeleid