Home
        Contact
        Links

        Wat is de Crowley Tarot?

        Wie was Aleister Crowley?

        Trek hier een dagkaart

        De Grote Arcana

        De Hofkaarten

        De Kleine Arcana
Schijven Negen

Hoe meer je geeft, hoe meer je terugkrijgt. Dat is in essentie de belangrijkste betekenis die achter Schijven Negen te vinden is. De kaart duidt er bovendien op dat alles wat je meemaakt in je leven, to doel heeft om je groei te bevestigen.

Schijven Negen is de kaart die staat voor gewin. Daarbij kun je natuurlijk denken aan financieel gewin, maar de belangrijkste boodschap van deze kaart heeft niets met geld te maken.

De afbeelding op deze kaart kun je als een abstracte weergave zien van 'in de roos schieten'. Gewin, op materieel, emotioneel en geestelijk vlak, is het gevolg van het volgen van je hart en het nastreven van de dingen die werkelijk belangrijk voor je zijn.

In andere woorden: gewin op alle vlakken van je leven maak je mogelijk door je open te stellen voor scheppende liefde en wijsheid. Gewin is het directe gevolg van liefdevol en bereidwillig geven.

Geven in deze zin betekent ook jezelf te geven aan het leven en 'over te geven' aan het universum. Daardoor voldoe je aan de kosmische wet van rijkdom: hoe meer je geeft, hoe meer je terugkrijgt.

De muntjes op de kaart staan symbool voor het benutten van je dynamische energie. Op de drie bovenste muntjes staan de goden Saturnus, Mars en Jupiter afgebeeld. Zij verbeelden de mannelijke energie. De vrouwelijke energie vind je terug in de drie muntjes onderaan de kaart. Hierop staan Mercurius, Venus en een wijze vrouw in de maan.

De maan stelt de kracht van het vrouwelijke voor en stelt je in staat om zowel in de buitenweereld, als binnen in jezelf gewin te ervaren.

Terzijde:
Wat niet veel mensen weten is dat Aleister Crowley in deze kaart is terug te vinden. Hij staat afgebeeld in de munten die Saturnus en Jupiter symboliseren. Frieda Harris, de kunstenrares die de kaarten schilderde, heeft zichzelf op deze kaart afgebeeld als de wijze vrouw in de maan en als Venus.


- Klik hier om nog een kaart te trekken.
- Klik hier voor meer informatie over de Crowley Tarot.
- Klik hier voor meer informatie over Aleister Crowley.

Klik hier voor een groter formaat van de afbeelding van deze kaart.  Copyright - Privacybeleid