Home
        Contact
        Links

        Wat is de Crowley Tarot?

        Wie was Aleister Crowley?

        Trek hier een dagkaart

        De Grote Arcana

        De Hofkaarten

        De Kleine Arcana
De Zon

De Zon is in de Crowley-tarot het symbool voor wijsheid, spiritualiteit, samenwerking en een bevredigende liefdesrelatie.

De Zon straalt als het centrum, te midden van de twaalf tekenen van de dierenriem. Alle wordt doordrongen van het licht van de zon. Zijn licht is de essentie van helderheid en het hoogste bewustzijn.

Op de groene berg van creativiteit dansen twee kinderen met vlindervleugels. Dit is een symbool van samenwerking en een diepdoorleefde, bevredigende liefdesrelatie. Machtsstrijd, jaloezie, afgunst en gekibbel over grenzen behoren tot het verleden. Alles is hier en alles is goed.

Wanneer je deze kaart getrokken hebt, kan dat erop duiden dat strijd en pijn die je in het verleden hebt ervaren in de liefde tot het verleden behoort. De kaart kan echter ook betekenen dat je een diep verlangen voelt om pijn en ruzies achter je te laten en samen in eenheid verder te gaan.

Daarvoor is het noodzakelijk dat je nog een laatste horde moet nemen. Je ziet dat in de afbeelding op deze kaart gesymboliseerd door de smalle doorgang naar de top. De kunst is om die doorgang te vinden. Voor jou, in jouw situatie, weet je zelf waarschijnlijk het beste wat jij zelf moet doen of laten om die horde te nemen.

De Zon kan er ook op duiden dat de juiste omstandigheden voor jou op dit moment voorhanden zijn om een partner te vinden met wie je samen verder kunt reizen door het leven. Deze kaart kan er ook op duiden dat je in harmonie bent met jezelf en het universum. Laat je leiden en vervullen met het licht dat je omhult.

De Zon is tot slot ook een symbool dat het vermogen ondersteunt om in samenwerkingsverbanden als dynamo op anderen te werken en anderen te motiveren en te inspireren.


Affirmatie
Ik werk goed in groepsverband.
Ik ben cooperatief.
Ik stimuleer op natuurlijke wijze mensen die oorspronkelijk zijn.


- Klik hier om nog een kaart te trekken.
- Klik hier voor meer informatie over de Crowley Tarot.
- Klik hier voor meer informatie over Aleister Crowley.

Klik hier voor een groter formaat van de afbeelding van deze kaart.

  Copyright - Privacybeleid