Home
        Contact
        Links

        Wat is de Crowley Tarot?

        Wie was Aleister Crowley?

        Trek hier een dagkaart

        De Grote Arcana

        De Hofkaarten

        De Kleine Arcana
De Maan

De Maan is een krachtige kaart die wijst op innerlijke groei en het overstappen van een drempel naar nieuw bewustzijn en nieuwe ervaringen.

De maan op deze kaart wordt voorgesteld als een afnemende maan. Dat staat symbool voor het afdalen naar het diepst van je ziel. Dat is de plek waar je angsten en verlangens huizen.

Het bovenste gedeelte van de kaart toont een nauwe doorgang, bewaakt door de Egyptische God Anubis. De bewakte ingang is een voorstelling van de vagina. De Maan symboliseert hier het onbewuste aspect van het vrouwelijke: veranderlijk, mysterieus en met een sterke aantrekkingskracht.

De weg naar nieuw leven, nieuw inzicht en nieuw bewustzijn loopt door het onbewuste. Alleen als je ervoor kiest om over de drempel naar het onbekende te stappen, zal het onbewuste gaandeweg steeds bewuster ervaren en gevoeld worden.

Door goed naar je innerlijke stem te luisteren, voorkom je dat je tijdens deze ontdekkingstocht verdwaalt. Maar zelfs als je verdwaalt biedt dat een ervaring die je verder helpt op je levenspad.

Wanneer je deze kaart getrokken hebt, wijst dat erop dat je de roep van het onbekende gehoord hebt en dat je bereid bent om daar naar te luisteren. De Maan wijst erop dat je bereid bent over de drempel te stappen.

De wachters bij de torens kun je zien als een symbool om voorzichtig te zijn. Neem geen grote sprongen, maar luister zorgvuldig en aandachtig naar de stem van je hart.

Voor welke ervaringen heb je de meeste angst? De kans is groot dat juist daar ook je verlangens liggen en dat dit het pad is dat voor jou klaar ligt om bewandeld te worden.

Je pad leidt naar het licht. Je ziet dat op de afbeelding gesymboliseerd door de heilige Egyptische kever Skarabeus onderaan de kaart, die het symbool van de zon vasthoudt. Hij draagt het vernieuwende licht van een hoger bewustzijn.


Affirmatie
Ik neem graag belangrijke beslissingen.
Het geheimzinnige in mijzelf en in anderen bevalt me.
Door een keuze te maken kan ik mijn ervaringen veranderen.
Ik ben bereid om volledig uit te drukken wie ik ben.


- Klik hier om nog een kaart te trekken.
- Klik hier voor meer informatie over de Crowley Tarot.
- Klik hier voor meer informatie over Aleister Crowley.

Klik hier voor een groter formaat van de afbeelding van deze kaart.

  Copyright - Privacybeleid