Home
        Contact
        Links

        Wat is de Crowley Tarot?

        Wie was Aleister Crowley?

        Trek hier een dagkaart

        De Grote Arcana

        De Hofkaarten

        De Kleine Arcana
Kunst

Kunst is een kaart die rijk is aan symboliek en rijk is aan duiding. De belangrijkste betekenissen van deze kaart liggen in de vereniging van tegendelen, scheppingskracht, evenwicht, synergie en innerlijke verandering.

Bijna alle symbolen in deze kaart stelt de vereniging van tegendelen voor. Je ziet dit onder meer terug in de twee gezichten van de vrouw op de kaart, de leeuw (vuur) en de adelaar (water), de zwarte en witte bollen op het gewaad van de vrouw en de zonneschijf en de maansikkel bovenaan de afbeelding.

Prominent op deze kaart is de Latijnse spreuk in de zon zichtbaar. Vrij vertaald staat daar: "onderzoek de innerlijke rijken der aarde, door zuivering zul je de verborgen steen vinden". Dat is een uitspraak waar je veel kanten mee uit kunt. De belangrijkste betekenis die daaraan gegeven wordt is dat het noodzakelijk is de scheppende krachten in contact te brengen met de aarde.

Maar belangrijker dan deze spreuk, is de vereniging van tegenpolen die je in deze kaart overal terug ziet. De verbinding van water en vuur, licht en donker, mannelijk en vrouwelijk. Het versmelten van tegenstellingen is een belangrijke stap op weg naar eenheid.

Je kunt het zien als het herstellen van de balans. Wanneer je de tegenstellingen in jezelf overbrugt, ben je meer in evenwicht en sta je stabieler in het leven.

In die zin kun je Kunst vooral zien als een kaart die je oproept om naar binnen te kijken en de tegenstellingen in jezelf te onderzoeken om op die manier meer harmonie in jezelf te vinden. Je kunt deze kaart ook zien als aansporing om je te verzoenen met jezelf, met alle mooie en minder mooie kanten van jezelf.


Affirmatie
Ik ben een creatief, goed geintegreerd mens.
Ik ben zowel dynamisch als magnetisch van aard.
Ik breng de artisticiteit van wie ik ben tot uitdrukking als ik in evenwicht ben.


- Klik hier om nog een kaart te trekken.
- Klik hier voor meer informatie over de Crowley Tarot.
- Klik hier voor meer informatie over Aleister Crowley.

Klik hier voor een groter formaat van de afbeelding van deze kaart.

  Copyright - Privacybeleid