Home
        Contact
        Links

        Wat is de Crowley Tarot?

        Wie was Aleister Crowley?

        Trek hier een dagkaart

        De Grote Arcana

        De Hofkaarten

        De Kleine Arcana
De Dood

Net als in de 'gewone' tarot, heeft De Dood in de Crowley Tarot niets te maken met dood of overlijden. Veel mensen zien deze kaart als een 'slechte' kaart die de voorbode is van naderend onheil. Dat is voor een heel groot deel ten onrechte.

De Dood is een kaart die duidt op een ingrijpende verandering, en nog belangrijker: hoe je met die verandering om gaat.

Op deze kaart zie De Dood die klaarstaat om met zijn zeis te maaien. Zijn houding is die van een startpositie, klaar voor de grote verandering. De schorpioen die onderaan de kaart staat afgebeeld houdt zijn giftige staart klaar om te steken.

De slang aan de linkerkant staat symbool voor transformatie. De adelaar, de laatste fase van transformatie, spreidt zijn vleugels uit en stijgt op.

Deze kaart duidt erop dat je bereid bent om de nodige veranderingen in je leven aan te brengen. Daarvoor is het noodzakelijk dat je oude pijn loslaat en je je niet vast blijft klampen aan dingen uit het verleden die je niet verder brengen.

Wanneer je deze kaart getrokken hebt, dan wijst dat er op dat je midden in een ingrijpende verandering zit. Een liefde kan voorbij zijn, een nieuwe liefde kan zich aandienen. Je hebt misschien net een nieuwe baan gekregen of je staat aan de vooravond van een verhuizing. Hoe dan ook wijst deze kaart op een ingrijpende levensgebeurtenis.

Daarin is het noodzakelijk dat je keuzes maakt. Wat laat je achter en wat neem je mee in deze volgende stap. De Dood toont je daarin twee gezichten. Verwoesting en omverwerping aan de ene kant en bevrijding uit oude patronen aan de andere kant. Je kunt De Dood dan ook zien als de kaart van het grote loslaten. Welk aspect van deze kaart voor jou overheerst, hangt volledig van je eigen instelling af.


Affirmatie
Ik vind het opwindend steeds meer te worden wie ik ben.
Ik laat mensen en problemen makkelijk los.
Ik eer de onbeperkte bron van moed die ik in mij heb.
Onthechting is een vorm van objectiviteit.
Elk einde biedt gelegenheid tot een nieuw begin.


- Klik hier om nog een kaart te trekken.
- Klik hier voor meer informatie over de Crowley Tarot.
- Klik hier voor meer informatie over Aleister Crowley.

Klik hier voor een groter formaat van de afbeelding van deze kaart.

  Copyright - Privacybeleid