Home
        Contact
        Links

        Wat is de Crowley Tarot?

        Wie was Aleister Crowley?

        Trek hier een dagkaart

        De Grote Arcana

        De Hofkaarten

        De Kleine Arcana
De Kluizenaar

De Kluizenaar is in de Crowley-Tarot het symbool voor voltooiing, introspectie en contemplatie.

De Kluizenaar symboliseert de wijze man. Hij draagt de lantaarn, wijst de weg en je kunt hem zien als de wijze leider die levenservaring en innerlijke wijsheid inzet om anderen en zichzelf te leiden op hun pad door het leven.

De afbeelding zit vol mythische symboliek. Rechtsonder zie je Cerberus. Deze driekoppige jakhals is de Griekse waakhond van de Onderwereld. Hij staat symbool voor de duistere en onbekende delen van het Zelf. Een van de koppen kijkt achterom en kun je zien als weerspiegeling van introspectie.

Het ei met de slang er omheen stelt het vermogen voor om leven te schenken aan nieuwe ideeen en nieuwe zaken. Je ziet dit ook gesymboliseerd in de zaadcel op de voorgrond. Die staat daarnaast ook voor het ervaren van dat wat betekenisvol is.

De Kluizenaar is een kaart die je kan helpen om onafgemaakte kwesties uit het verleden in vrede af te ronden en te voltooien. Deze kaart kan je helpen om daarin de juiste stappen te zetten door via meditatie en creatieve visualisatie in contact te komen met je eigen innerlijke wijsheid.

De Kluizenaar is ook een kaart die je kan waarschuwen dat je je leven niet goed op orde hebt en dat het voor jou noodzakelijk kan zijn om daar meer structuur in aan te brengen.

Deze kaart kan ook betekenen dat je goed in staat bent om anderen te helpen en hen de weg te wijzen naar oplossingen voor problemen. Maar let wel op: anderen helpen om hun problemen op te lossen betekent niet dat jij degene bent die de problemen op moet lossen: je kunt hen alleen de weg wijzen.


Affirmatie
Ik geniet van het gevoel van voltooiing en oplossing.
Ik verken graag mijn innerlijke werelden wanneer ik alleen ben.
Ik hecht waarde aan dat wat zinvol is en betekenis heeft.
Ik zal wat belangrijk voor mij is niet in gevaar brengen.


- Klik hier om nog een kaart te trekken.
- Klik hier voor meer informatie over de Crowley Tarot.
- Klik hier voor meer informatie over Aleister Crowley.

Klik hier voor een groter formaat van de afbeelding van deze kaart.

  Copyright - Privacybeleid