Home
        Contact
        Links

        Wat is de Crowley Tarot?

        Wie was Aleister Crowley?

        Trek hier een dagkaart

        De Grote Arcana

        De Hofkaarten

        De Kleine Arcana
De Hierophant

De Hierophant stelt het principe voor van leren en onderwijzen. De kaart is daarnaast een kaart die symboll staat voor spirituele leringen. In die zin kun je deze kaart zien als een aanmoediging om door te gaan met het bewandelen van het spirituele pad.

De Hierophant wordt ook wel 'De Hogepriester' genoemd. En dat is niet voor niets. De figuur op deze kaart stelt een ingewijde voor. Een verlichte ziel. De Hierophant kan er dan ook op duiden dat je binnenkort een ontmoeting met een spirituele leraar of meester kunt verwachten. Stel je daarvoor open.

De figuren die op de hoeken van deze kaart staan afgebeeld symboliseren de vier elementen: De stier, symbooldrager van het element aarde staat voor materie en stoffelijkheid. De Leeuw symboliseert vuur en de vermogens van wilskracht en dynamiek. De mens vertegenwoordigt het element lucht en het verstandelijke spirituele vlak. De adelaar staat voor water en het rijk van je emoties.

De Hierophant kun je zien als de Egyptische god Osiris, de Egyptische god van Wijsheid. Osiris trouwde met Isis, die je voor de Hierophant ziet afgebeeld. Isis was de Egeyptische godin van intuitie. Samen kregen zij het sterrekind Horus. Horus zie je op de borst van De Hierophant afgebeeld. Horus was de Egyptische God van Visie.

Wijsheid, intuitie en visie zijn de drie belangrijkste symbolen die deze kaart in zich meedraagt. Waneer je deze kaart getrokken hebt, duidt dat erop dat je op zoek bent naar wijsheid, via intuitie en visie. Je kunt in deze kaart de oproep zien om je zoektocht te verdiepen en je te richten op persoonlijke groei.

Houd daarbij een belangrijke boodschap voor ogen:
Er is slechts een boodschap die het waard is om naar te luisteren, en dat is de boodschap van je eigen hart.


Affirmatie
Ik vind situaties waarin ik kan leren inspirerend.
Ik bewijs eer aan het heilige in mij.
Ik eer de diepe bron van wijsheid in mij.


- Klik hier om nog een kaart te trekken.
- Klik hier voor meer informatie over de Crowley Tarot.
- Klik hier voor meer informatie over Aleister Crowley.

Klik hier voor een groter formaat van de afbeelding van deze kaart.

  Copyright - Privacybeleid