Home
        Contact
        Links

        Wat is de Crowley Tarot?

        Wie was Aleister Crowley?

        Trek hier een dagkaart

        De Grote Arcana

        De Hofkaarten

        De Kleine Arcana
De Keizer

De Keizer is het symbool voor macht, maar nog veel meer het symbool voor leiderschap. De Keizer symboliseert de bouwer, de doener, de ziener. Je kunt de Keizer ook zien als een vaderfiguur.

Op deze kaart staat een gekroonde man met een majesteitelijke mantel. Zijn vurige troon is met een vurige ram versierd. De aardbol die de Keizer in zijn hand heeft, symboliseert de vereniging van wijsheid en wereldse macht.

Het lam op de voorgrond wijst op een ander aspect van goed leiderschap: deemoed. Een goede leider is begaan met anderen en houdt rekening met de wil van het geheel en niet alleen met zijn eigen belang.

Wanneer je deze kaart getrokken hebt, dan kan dat drie dingen betekenen.

Allereerst kan het betekenen dat je goed in staat bent om op een goede, invoelende manier richting te geven aan je eigen leven en dat van anderen, zonder dat je daarbij jezelf of anderen schaadt.

Wanneer je deze kaart getrokken hebt, kan dat ook een aanmoediging zijn om meer voor jezelf op te komen en beter dan je in het verleden gedaan hebt je eigen grenzen te bewaken.

Een derde betekenis van deze kaart is dat je het gevaar loopt dat je verstart en verhardt. Je bent teveel bezig met het dienen van je eigenbelang, en hebt te weinig oog voor het grotere geheel. De Keizer kun je zien als een uitnodiging om je houding ten opzichte van anderen eens kritisch onder de loep te nemen.

Boven alles is De Keizer een kaart die je bevestigt: Je kunt vertrouwen op je eigen kracht.


Affirmatie
Ik vind het leuk om initiatief te nemen.
Ik acht mijn leiderschapskwaliteiten.
Ik kan anderen vooruit helpen.
Ik ben verantwoordelijk en creatief.


- Klik hier om nog een kaart te trekken.
- Klik hier voor meer informatie over de Crowley Tarot.
- Klik hier voor meer informatie over Aleister Crowley.

Klik hier voor een groter formaat van de afbeelding van deze kaart.

  Copyright - Privacybeleid