Home
        Contact
        Links

        Wat is de Crowley Tarot?

        Wie was Aleister Crowley?

        Trek hier een dagkaart

        De Grote Arcana

        De Hofkaarten

        De Kleine Arcana
De Keizerin

De Keizerin is de kaart die in de Crowley-tarot symbool staat voor het principe van liefde met wijsheid. De Keizerin duidt op het vermogen van de mens om liefde te geven en te ontvangen. Daarnaast staat ze symbool voor het vrouwelijke in al haar verschijningsvormen.

Op deze kaart zie je dat de Keizerin de blauwe lotusbloem van wijsheid in haar hand houdt. De bloemblaadjes ontvouwen zich voor haar hartchakra. De linkerhand is ontvankelijk geopend.

De roze-witte zwaan voedt haar jongen met haar eigen bloed. Dit symboliseert onvoorwaardelijke moederliefde. De Keizerin wordt ook wel gezien als Moeder Aarde, die al het leven voortbrengt en onderhoudt.

De dubbelkoppige witte adelaar correspondeert met de rode adelaar op de kaart van De Keizer. Dit symboliseert de metamorfose die voortkomt uit de vereniging van het 'zijn'. Het gezicht van De Keizerin is gericht op de duif. Je kunt dat zien als 'gericht zijn op de toekomst'.

Wanneer je deze kaart getrokken hebt, duidt dat erop dat je op dit moment een proces doormaakt waardoor je je meer dan in het verleden bewust bent van je vrouwelijke eigenschappen. De kaart kan er ook op duiden dat je met moederconflicten te maken hebt die je op kunt lossen of verwerken.

Deze kaart roept je ook op om je te omringen met schoonheid en kracht. Niet alleen de kracht en de schoonheid van anderen, maar juist ook de kracht en schoonheid die in jouzelf huist.

Tot slot kan De Keizerin er ook op wijzen dat je jezelf vervuld voelt van kracht en schoonheid. Je bent meer dan ooit in staat tot het geven en ontvangen van liefde.


Affirmatie
Ik geef en ontvang op een wijze manier.
Ik acht de helende kracht van schoonheid, harmonie en liefde.
Ik besef dat mijn vermogen om te ontvangen even kracht is als mijn vermogen om te geven.


- Klik hier om nog een kaart te trekken.
- Klik hier voor meer informatie over de Crowley Tarot.
- Klik hier voor meer informatie over Aleister Crowley.

Klik hier voor een groter formaat van de afbeelding van deze kaart.

  Copyright - Privacybeleid