Home
        Contact
        Links

        Wat is de Crowley Tarot?

        Wie was Aleister Crowley?

        Trek hier een dagkaart

        De Grote Arcana

        De Hofkaarten

        De Kleine Arcana
De Dwaas

In de Crowley Tarot wordt De Dwaas voorgesteld door de Romeinse god Dyonysus: de god van de lente. We zien Dionysus, omringd door vier spiralen aan een lange navelstreng. Met zijn horens en zijn druiven beeldt Dyonisus creativiteit uit die vanuit verwondering en verwachting leidt tot nieuwe vormen.

De Dwaas is de alchemist die in zijn ene hand vuur vasthoudt, en in zijn andere hand een omgekeerde beker. De Dwaas verenigt op deze manier gevoelens (water) met visie (vuur) om op die manier nieuwe ideeen te scheppen.

De tijger op de kaart staat in het Oosten bekend als symbool voor angst. De Dwaas laat zich hierdoor niet van de wijs brengen. Deze kaart staat dan ook voor leven zonder angst.

Als je deze kaart getrokken hebt, roept De Dwaas je op om je angsten in de ogen te kijken en je niet te laten weerhouden van de dingen die je eigenlijk wilt doen.

Je kunt de kaart ook zien als een oproep om iets minder afwachtend te zijn en iets meer initiatief te nemen. Leven is meervoud van lef.

De Dwaas geeft aan dat je handelt vanuit je kern, of roept je op dat meer te doen. Ergens in jou ervaar je de moed om te doen wat je werkelijk wil. Probeer daar naar te luisteren zonder dat je angst je weerhoudt.

Ieder mens heeft angsten. Het verschil tussen mensen die durven en de mensen die niet durven ligt niet in de afwezigheid of aanwezigheid van angst. Het ligt in de manier waarop iemand met angsten omgaat. Wie zich door angsten laat leiden, bereikt slechts zelden zijn of haar doel.


Affirmatie
Ik ben een stralend wezen.
Ik ben een levend juweel.
Ik eer de onbeperkte bron van moed die ik in mij heb.
Ik respecteer het wezen van wie ik ben.
Er valt niets te vrezen.


Klik hier voor een groter formaat van de afbeelding van deze kaart.

- Klik hier om nog een kaart te trekken.
- Klik hier voor meer informatie over de Crowley Tarot.
- Klik hier voor meer informatie over Aleister Crowley.

  Copyright - Privacybeleid