Home
        Contact
        Links

        Wat is de Crowley Tarot?

        Wie was Aleister Crowley?

        Trek hier een dagkaart

        De Grote Arcana

        De Hofkaarten

        De Kleine Arcana
Staven Ridder

Staven Ridder staat voor innerlijke groei, toegenomen inzicht, positieve veranderingen en vurige energie.

Staven Ridder is vooral het symbool voor innerlijke ontwikkeling. De Ridder houdt in zijn linkerhand de brandende fakkel vast die ook staat afgebeeld op Staven Aas.

Alle negativiteit die de ridder op zijn pad tegenkomt, zal hij hiermee vernietigen. Niets kan Staven Ridder ervan weerhouden om verder te komen op zijn pad van innerlijke groei. Alle obstakels en problemen die hij op zijn weg vindt, zal hij overwinnen.

De Ridder rijdt op een eenhoorn, wat duidt op visie en inspiratie. De wapenuitrusting van Staven Ridder is gemaakt van reptielenhuid. Net zoals een slang zijn huid vervangt, zo is Staven Ridder bereid om dingen uit het verleden achter zich te laten die hem beknelden.

Wanneer je deze kaart getrokken hebt, dan kun je dat zien als een aansporing om je nergens door te laten tegenhouden op het pad van (spirituele) ontwikkeling. Jij hebt de energie om vooruit te komen. Gebruik hem.

Je kunt Staven Ridder ook opvatten als een uitnodiging om niet het hoofd te laten hangen wanneer je te maken krijgt met tegenslag. Iedere uitdaging die je tegenkomt in je leven, helpt je om te groeien. Iedere storm versterkt je wortels.


- Klik hier om nog een kaart te trekken.
- Klik hier voor meer informatie over de Crowley Tarot.
- Klik hier voor meer informatie over Aleister Crowley.  Copyright - Privacybeleid