Home
        Contact
        Links

        Wat is de Crowley Tarot?

        Wie was Aleister Crowley?

        Trek hier een dagkaart

        De Grote Arcana

        De Hofkaarten

        De Kleine Arcana
Staven Vier

Staven Vier staat in de Crowley Tarot op de eerste plaats symbool voor voltooiing en het afronden van de dingen in je leven waar je mee bezig bent.

Daarnaast is Staven Vier ook een kaart die heelheid en individualisatie in zich meedraagt. Je ziet dit terug in de symboliek van het wiel, dat je kunt zien als een oosterse mandala of een westers medicijnwiel.

Maar de belangrijkste betekenis van Staven Vier is die van de voltooiing. Staven Vier herinnert je eraan dat je oude dingen eerst moet afronden en afsluiten voordat je je aandacht volledig richt op nieuwe zaken.

Het afsluiten van het een en het begin van iets anders gaan echter vaak hand in hand. Je ziet dat terug in de symboliek op de afbeelding: Venus (verlangen) en Aries (afronding).

Het symbool voor Venus staat niet alleen bovenaan de kaart, maar wordt bovendien verbeeldt door de duiven op het wiel. Aries vind je onderaan de afbeelding terug, en in de rammen in het wiel. Staven Vier duidt op het emotionele verlangen om nieuwe richtingen in te gaan en waarschuwt je ervoor om je ook te richten op het voltooien van dat wat nu wordt afgesloten.

Vlucht jij weg in een nieuw avontuur zonder dat wat achter je ligt af te sluiten? Of ben je juist gefocust op het afronden van iets en ligt daar al je aandacht? Hoe dat voor jou is in jouw leven op dit moment, weet je zelf het beste.

Een andere duiding die wel eens aan Staven Vier gegeven wordt, is dat je je doel ten aanzien van een bepaalde kwestie hebt bereikt.


- Klik hier om nog een kaart te trekken.
- Klik hier voor meer informatie over de Crowley Tarot.
- Klik hier voor meer informatie over Aleister Crowley.  Copyright - Privacybeleid