Home
        Contact
        Links

        Wat is de Crowley Tarot?

        Wie was Aleister Crowley?

        Trek hier een dagkaart

        De Grote Arcana

        De Hofkaarten

        De Kleine Arcana
Bekers Koningin

Bekers Koningin is een kaart die wijst op levendigheid en openheid ten aanzien van je emoties en gevoelens.

Je ziet op deze kaart de Bekers Koningin die door lichtstralen omgeven wordt. Alleen als je goed kijkt, kun je haar herkennen. Ze is eerder intuitief aanwezig, dan fysiek.

De witte lotusbloem is haar hand en de lotusbloemen op het water symboliseren de gevende aard van liefde. De bloemen op het water kun je zien als bloeiende liefde die voortkomt uit onbewuste lagen in jezelf.

Het kalme water waar Bekers Koningin op rust, weerspiegelt haar beeltenis volmaakt. Dit wijst erop dat zij in contact staat met haar gevoelens en dat ze dat open aan de buitenwereld toont. De ooievaar is een voorbode van een nieuwe lente.

Wanneer je deze kaart getrokken hebt, duidt dat erop dat je in staat bent om open en zuiver je ware gevoelens te tonen. Aan jezelf, en aan anderen. Deze kaart kan ook een aansporing zijn om meer van jezelf te laten zien.

Bekers Koningin is zichzelf. Zij is in staat om zonder waardeoordeel naar zichzelf te kijken en te vertrouwen op haar eigen gevoelens. In die zin kun je Bekers Koningin zien als een uitnodiging om te vertrouwen op je eigen schoonheid binnenin.

Bekers Koningin is ook een kaart die wijst op het huiselijke en het moederlijke.

De lotusbloem in de hand van Bekers Koningin is een verwijzing naar Isis: de grote moeder. Ook de kreeft in de schelpvormige beker is een verwijzing naar het huiselijke en het moederlijke.


- Klik hier om nog een kaart te trekken.
- Klik hier voor meer informatie over de Crowley Tarot.
- Klik hier voor meer informatie over Aleister Crowley.  Copyright - Privacybeleid