Home
        Contact
        Links

        Wat is de Crowley Tarot?

        Wie was Aleister Crowley?

        Trek hier een dagkaart

        De Grote Arcana

        De Hofkaarten

        De Kleine Arcana
Zwaarden Ridder

Zwaarden Ridder stelt een ridder voor die door de lucht over het water vliegt. Het element lucht staat symbool voor de geest. Water staat voor emotie. De combinatie van deze twee symbolen staat voor hartstochtelijk denken.

De drie zwaluwen onderaan de kaart stellen de vereniging voor van hart, hoofd en handelen. Ze herinneren je eraan dat je, om je doel te bereiken, focus, wilskracht en intentie nodig hebt.

Het lange zwaard dat de Ridder in zijn rechterhand draagt en de dolk in zijn linkerhand, wijzen op het mannelijke en het vrouwelijke. Ze staan voor de energiestromen yang, het mannelijk-analytische, en yin, het vrouwelijke intuitieve.

Het mannelijke en het vrouwelijke vormen samen het evenwicht dat noodzakelijk is om vooruit te komen. Je kunt yin en yang ook zien als een eenheid. Ben je op zoek naar eenheid? Binnen jezelf of buiten jezelf? Zwaarden Ridder duidt erop dat je op de goede weg bent.

Als je deze kaart getrokken hebt, dan wijst dat erop dat je vastbesloten bent om een bepaald doel te bereiken. Je weet wat je doel is en je weet waaraan je werkt.

Zwaarden Ridder duidt erop dat je nu in een goede positie bent om plannen te maken, te handelen en je doel te bereiken. Denk na hoe je het beste van je succes zal kunnen genieten.


- Klik hier om nog een kaart te trekken.
- Klik hier voor meer informatie over de Crowley Tarot.
- Klik hier voor meer informatie over Aleister Crowley.  Copyright - Privacybeleid