Home
        Contact
        Links

        Wat is de Crowley Tarot?

        Wie was Aleister Crowley?

        Trek hier een dagkaart

        De Grote Arcana

        De Hofkaarten

        De Kleine Arcana
Zwaarden Zes

Helderheid van geest, en objectief kijken. Dat zijn de belangrijkste betekenissen die Zwaarden Zes in zich meedraagt. Zwaarden Zes stelt de geest voor die zich met verschillende dingen tegelijkertijd kan bezighouden, op verschillende niveaus van bewustzijn.

De afbeelding op deze kaart resonneert met de achterkant van alle kaarten in de Crowley Tarot. In het midden staat het Kruis van de Rozenkruizers afgebeeld. Dit kruis staat symbool voor de objectieve, registrerende en analytische geest.

Het kruis is bovendien een universeel symbool van integratie, zegen en synthese.

Naast een heldere analytische geest, zijn ook de creatieve geest en de holistische geest in de symboliek op deze kaart terug te vinden. De kristallen op de kaart versterken het beeld van de kennis van de geest.

De creatieve geest wordt uitgebeeld door de diamant die de kristallen bol omvat. De holistische geest wordt verbeeld door de cirkel.

Wanneer je deze kaart getrokken hebt, wijst dat er op dat je in een bepaalde kwestie het beste zuiver en objectief kunt kijken, en je niet laten verleiden tot het zien van dingen zoals jij graag wilt dat ze zouden zijn.


- Klik hier om nog een kaart te trekken.
- Klik hier voor meer informatie over de Crowley Tarot.
- Klik hier voor meer informatie over Aleister Crowley.  Copyright - Privacybeleid