Home
        Contact
        Links

        Wat is de Crowley Tarot?

        Wie was Aleister Crowley?

        Trek hier een dagkaart

        De Grote Arcana

        De Hofkaarten

        De Kleine Arcana
Zwaarden Twee

Innerlijke vrede, besluitvaardigheid en het nemen van beslissingen tn aanzien van (liefdes-)relaties. Dat zijn de belangrijkste betekenissen die Zwaarden Twee met zich meedragen.

De twee zwaarden die centraal staan op deze kaart vormen een symbool van vrede. Ze kruisen elkaar in de wit-blauwe roos, hetgeen symbool staat voor de bereidheid tot liefde en voor begrip in plaats van strijd.

Wanneer je deze kaart getrokken hebt kan dat erop duiden dat je bereid bent om in een situatie die te lang veel van je energie gekost heeft, nu een beslissing te nemen. Het kan zijn dat je lang getwijfeld hebt tot het nemen van een besluit of dat je niet wist wat je moest doen.

Deze kaart wijst je erop dat dit het juiste ogenblik is om een keuze te maken. Ingevingen en ideeen die zich nu aandienen zijn het waard om aandacht te geven. Je kunt die gedachten zien als een baken die je door een tijd van twijfel en verwarring heen kunnen leiden.

Dat klinkt misschien zwaar, maar de propellerachtige vormen die van de roos uitstralen wijzen op het luchtige element van deze kaart. Ze laten zien dat frisheid en beweging ook bij waarachtige vrede en rust horen.

Zwaarden Twee wijst er ook op dat innerlijke vrede een bijzonder geschenk is. Bescherm het, maar probeer je er nooit aan vast te klampen.


- Klik hier om nog een kaart te trekken.
- Klik hier voor meer informatie over de Crowley Tarot.
- Klik hier voor meer informatie over Aleister Crowley.  Copyright - Privacybeleid