Home
        Contact
        Links

        Wat is de Crowley Tarot?

        Wie was Aleister Crowley?

        Trek hier een dagkaart

        De Grote Arcana

        De Hofkaarten

        De Kleine Arcana
Schijven Ridder

Schijven Ridder verbeeldt de ooggsttijd. De korenaren op de voorgrond zijn rijp en de ridder helpt, met zijn dorsvlegel, mee om de oogst binnen te halen. Het paard lijkt uitgeput, alsof hij een lange weg heeft afgelegd.

Het schild van de ridder wordt omgeven door cirkels van zonlicht, die de bruine berg op de achtergrond transformeren in een groene berg van creativiteit. Het naar achter geklapte vizier van de ridder kun je zien als een teken dat er geen gevaar dreigt.

Deze kaart heeft twee betekenissen. Welke betekenis Schijven Ridder voor jou heeft, weet je zelf het beste.

Allereerst wijst deze kaart erop dat je, na een lange en moeilijke periode, nu de vruchten gaat plukken van al het werk dat je de afgelopen tijd verricht hebt. Je hebt je in een bepaalde kwestie tot het uiterste ingespannen en daar pluk je nu de vruchten van.

Een andere, misschien wel sterkere, betekenis van deze kaart is dat je het idee hebt dat de taken waarvoor je gesteld worden teveel voor je zijn. Je hebt misschien de neiging om weg te vluchten, maar Schijven Ridder wijst je erop dat je de kracht in je hebt om elke opgave waarvoor je gesteld wordt uit te voeren.

Het uur voor de dageraad is het het donkerst, maar wanneer je je aandacht richt op de positieve resultaten voor jezelf en voor anderen, dan kun je de taak waar je voor staat met succes volbrengen.


- Klik hier om nog een kaart te trekken.
- Klik hier voor meer informatie over de Crowley Tarot.
- Klik hier voor meer informatie over Aleister Crowley.  Copyright - Privacybeleid