Home
        Contact
        Links

        Wat is de Crowley Tarot?

        Wie was Aleister Crowley?

        Trek hier een dagkaart

        De Grote Arcana

        De Hofkaarten

        De Kleine Arcana
Het Universum

Het Universum is de laatste kaart in de Grote Arcana. Ze sluit de cirkel die met De Dwaas begint. De voltooiing is tegelijkertijd een nieuw begin op een hoger niveau van het 'zijn'. Kosmische eenheid is bereikt. In die zin kun je deze kaart zien als een symbool voor voltooiing, heelheid en kosmische vereniging.

De naakte vrouw op de afbeelding danst de dans van de bevrijding. Via het oog van Horus heeft ze het wezen van haar beperkingen gezien. Ze weet wat ze kan en wat ze niet kan. Met dit inzicht, dat gesymboliseerd wordt door de sikkel in haar hand, maakt ze zich los uit het net van verstrikkingen dat haar tegenhield.

De slang van transformatie heeft haar functie verloren. Er is niets wat haar giftige beet nog te gronde zou kunnen richten.

Het pantheon onderaan de afbeelding is het Griekse symbool voor het huis van alle goden en godinnen. Wanneer je je eigen individualiteit ten volle tot uitdrukking bent, ben je werkelijk thuis bij jezelf.

De vier dieren in de hoeken van de kaart roepen je op om je ware natuur volledig tot uitdrukking te brengen. Lichamelijk (Stier), geestelijk en creatief (Leeuw), emotioneel (Schorpioen) en mentaal (Waterman).

Als je deze kaart getrokken hebt, dan duidt dat erop dat je de dingen nu ziet zoals ze werkelijk zijn. Het podium is gereed voor een nieuw begin of een gelukkige afsluiting van een oude periode.

Het Universum kan er ook op duiden dat je je graag wilt bevrijden van enkele aspecten in je leven. Zelf weet je waarschijnlijk heel goed welke dingen dat zijn. Ook hoe je jezelf daarvan wilt bevrijden weet je zelf het beste. Deze kaart roept je op om daarbij te vertrouwen op je eigen waarnemingen.


Affirmatie
Ik vind het heerlijk om het onbekende te verkennen.
Ik vind het fijn om creatieve projecten vorm te geven.
Ik lever mijn bijdrage om de wereld een betere plek te maken.


- Klik hier om nog een kaart te trekken.
- Klik hier voor meer informatie over de Crowley Tarot.
- Klik hier voor meer informatie over Aleister Crowley.

  Copyright - Privacybeleid