Home
        Contact
        Links

        Wat is de Crowley Tarot?

        Wie was Aleister Crowley?

        Trek hier een dagkaart

        De Grote Arcana

        De Hofkaarten

        De Kleine Arcana
De Zegewagen

De Zegewagen is het symbool van een nieuw begin, goede veranderingen, meditatie en vooruitgang op het spirituele pad.

De menner op De Zegewagen zit in een meditatieve houding. Zijn voertuig staat nog stil. Hij is gekleed in een gouden wapenuitrusting en mediteert diep verzonken over de Heilige Graal die hij in zijn handen houdt. De Graal symboliseert het Rad van Fortuin.

De menner wikt alle consequenties af voor hij zich in beweging zet en zich waagt aan een nieuw begin. Wanneer hij eenmaal op weg is, is er geen weg meer terug. De karavaan eenmaal in beweging, kan niet meer worden gestopt.

Deze kaart duidt op een nieuw begin. Een nieuwe baan, een nieuwe woning, een nieuwe relatie. Wat dat begin ook is: het duidt op een positieve verandering. Dit zie je terug in het pad waar de Zegewagen op staat. Het is een gouden pad.

De vier sfinxen (stier, leeuw, mens en adelaar) symboliseren de vier elementen. De vier sfinxen zijn de krachten die de wagen in beweging zullen zetten. Ze hebben onderling hun koppen verwisseld en ondersteunen elkaar. Dit staat voor vertrouwen in de omgeving en vertrouwen dat de ingeslagen weg de juiste zal zijn.

Wanneer je deze kaart getrokken hebt, kun je je afvragen welk onderdeel van je leven je het liefste zou veranderen. Daarnaast kun je jezelf afvragen of je bereid bent het oude af te sluiten en het nieuwe met open armen te ontvangen.

Voor alles duidt deze kaart erop dat je orde in je leven aan het aanbrengen bent en dat je bereid bent om de noodzakelijke en gewenste veranderingen aan te gaan.


Affirmatie
Ik ben verantwoordelijk voor wat ik veroorzaak.
Ik volbreng de dingen goed en zonder inspanning.
Ik geniet ervan rust en activiteit te combineren.


- Klik hier om nog een kaart te trekken.
- Klik hier voor meer informatie over de Crowley Tarot.
- Klik hier voor meer informatie over Aleister Crowley.

  Copyright - Privacybeleid